Service

Retourformulier

  (Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)
  De voertijd is in te stellen met een klein schroevendraaier door middel van de potmeter op het printje aan de binnenzijde van het voercompartiment. De potmeter bevindt zich achter het stofschuifje.

  (Dit is een meerslagen potmeter die heel precies is in te stellen: voorzichtig draaien, geen kracht uitoefenen.)

  Linksom is de kortste tijd.

  Elke volledige omwenteling van de stelschroef komt ongeveer overeen met een verhoging/verlaging van 0,5 seconden voertijd.

  De tijd is in te stellen tussen 0,5 en 25 seconden.

  Even uittesten op het droge om de juiste hoeveelheid in te stellen.

  Iedere keer als de tijdklok de voerautomaat start zal de motor gedurende de met de potmeter ingestelde tijd lopen.

  Om een volgend voermoment mogelijk te maken moet de elektronica gereset worden door het apparaat spanningsloos te maken (uitschakelen tijdklok).

  Let op dat je bij eventuele verlenging van de 12 volt kabel, die via de adapter naar het apparaat loopt, de juiste draadjes aan elkaar maakt (12 volt en min 12 volt).

  Bij verkeerd om aansluiten kan de elektronica op het printje mogelijk stuk gaan (maximaal 6 meter verlengen in verband met spanningsverlies op de leiding).

  Bij het vullen van de automaat met voer vallen er altijd een aantal korrels door de opening. Dit is alleen in het begin van het vullen. Door vrij snel voer in de automaat te doen zullen de korrels elkaar tegenhouden (hetzelfde principe als het afgieten van rijst).

  Om de ruimte tussen de trechter en de draaischijf groter of kleiner te maken (afhankelijk van korrelgrootte wat gevoerd gaat worden) draai je de stelvleugelmoer aan de buitenzijde van het apparaat een slag los en schuif vervolgens de complete motorunit naar de trechter toe om de ruimte kleiner te maken en van de trechter af om de ruimte groter te maken.

  PS:

  Het kan soms voorkomen, als men nieuw voer in de automaat doet, dat er een korreltje verkeerd in de uitvoeropening komt waardoor de motor moeilijk aanloopt.

  In dat geval moet je even met de hand het schijfje een paar maal ronddraaien waardoor het voer zich zal “zetten”. Dit is dan echter alleen de eerste keer nodig na het vullen.

  Als de motor eenmaal gelopen heeft met het voer komt dit niet meer voor en zal de motor netjes draaien.

  Als je aan het testen bent moet je ook de adapter de tijd geven om geheel te ontladen zodat de print een goede reset krijgt. Als je de adapter te snel weer van spanning voorziet is de elektronica nog niet gereset door de restspanning in de elektronica.

  Dus even 30 seconden wachten alvorens je de adapter weer van spanning voorziet tijdens het testen.

  In normale omstandigheden zit er natuurlijk genoeg tijd tussen om gereset te worden.